Boka Tvättid

Boka tvättstugan

Vi har från och med Fredag 1 Januari, 2016  ett nytt bokningssystem för Tvättstugan och Föreningens lokal. Med det nya systemet kommer du kunna boka och avboka tvättid från din smartphone eller surfplatta. Detta gör att du när som helst kan boka och avboka dina tvättider utan att du behöver befinna dig i tvättstugan.

Man kommer precis som tidigare även kunna boka tvättid i tvättstugan genom en lättanvänd skärm på väggen vid tvättstugan.

Varje lägenhet får en engångskod som man vid första bokningstillfället byter mot en 4-siffrig kod man själv väljer. Har du ingen kod kontakta föreningen info på sidan Kontakt. Bokar man via sin smartphone eller surfplatta använder man koden för att logga in i bokningsappen. Bokar man direkt i tvättstugan knappar man in koden varje gång man bokar eller avbokar en tid.

Ladda ner appen här

Get it on Google Play    Get it on iTunes

Boka i tvättstugan

För att ”väcka” skärmen i tvättstugan klickar man på den med sitt finger. Man får då upp en kalender med veckans alla tider. Vita tider är lediga. Röda tider är bokade. På de röda tiderna står vilken lägenhet som bokat tiden. Vill man se nästa eller föregående vecka klickar man på pilarna högst upp i skärmens vänstra respektive högra hörn.

När man hittat en ledig tid man vill boka klickar man på den tiden och skriver in sin kod följt av OK-knappen längst ner till höger. Den tid du bokat är nu röd och har ditt lägenhetsnummer.

För att avboka gör man på samma sätt. Man letar upp tiden man vill avboka, klickar på den och skriver in sin kod. Tiden går från att ha varit röd till att vara vit och därmed ledig.

Boka via appen

För att boka via din smartphone eller surfplatta laddar du hem bokningsappen. Appen heter ”Boka tvättid” och finns för både Android och iOS (iPhone/iPad). Ladda ner den här: http://bokatvättid.se/download.

När du installerat appen loggar du in genom att välja hus/förening och knappa in din engångskod. Första gången får du välja en ny, egen 4-siffrig pinkod. När du loggat in får du upp en kalendervy med nuvarande månad. Vita dagar finns det lediga tider, röda dagar är fullbokade och dagar då du själv har en bokad tid är gröna.

När du klickar på ett datum i kalendern får du upp en lista med alla dagens tider.

Redan bokade tider är markerade med en bock och ett lägenhetsnummer. För att boka klickar du i den tid du vill boka och trycker spara längst ner på sidan. I kalendern ser du att datumet i kalendern blivit grönt för att visa att du har en bokning den dagen. Vill du avboka en tid gör du på samma sätt. Leta upp bokningen och klicka på det gröna krysset följt av spara.

Förutom kalendervyn finns det även en meddelande del där du kan skicka meddelanden till den person i huset som ansvarar för tvättstugan. Det kan tex handla om att någon maskin är trasig. Den ansvarige kan också skicka meddelande till alla lägenhetsinnehavare som använder sig av appen. Om du skulle få ett nytt meddelande hittar du det under meddelandevyn.

 Så bokar och avbokar